:: Sağlık ve Çay

Çayın sağlıklı bir yaşama olan katkıları su götürmez bir gerçektir.
Çay hakkında hergün açıklanan yeni raporlar çay bitkisi Camellia Sinensis’in içerdiği maddelerin vücudu karın ,göğüs, kalın bağırsak ve deri kanserine karşı koruduğu ,tansiyonu düşürdüğü ,kolesterolü düşürdüğü ve kan şekerini düzenlediği yönünde çarpıcı bulgular ortaya koymaktadır.

Çayın bazı faydalarını saymak gerekirse:

Siyah çay tümör oluşumunu azaltır: Rutgers Üniversitesinde yapılan bir araştırmada çaydaki TF-2 adındaki bir bileşenin kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olduğu ve tümör oluşumunu engellediği ortaya cıkmıştır.

Siyah çay damar tıkanıklığı ve kalp krizi riskini azaltır:Hollanda da yapılan 10 senelik geniş bir araştırmada toplam 3 bardak siyah çay miktarınca ‘catechins’ adlı antioksidanlardan tüketen insanlarda damar tıkanıklığından doğan kalp hastalıklarından ölme olasılığının %50 azaldığı tespit edilmiştir.

Çay virüslerden kaynaklanan enfeksiyonları önlemeye yardımcı :
Harvard Üniversitesinde yapılan bir çalışmada çayda varolan bazı maddelerin bakteri ve virüslere karşı bağışıklığı destekleyen gamma-delta T-hücrelerini harekete geçmeye teşvik ettiği anlaşılmıştır.

Siyah çay bağışıklığı güçlendirerek gribe yakalanma riskini azaltır:Japonyada yapılan bir araştırmada siyah çayla gargara yapmanın gribe karşı bağışıklığı güçlendirdiği ortaya çıkarılmıştır.

Çay diş sağlığına katkı sağlar :Çayın içinde bulunan florür maddesi diş minesinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur çürük oluşumunu engeller.Ayrıca florür maddesi kemiklerin sağlıklı ve güçlü kalması içinde gerekli bir maddedir.

Çay Boğaz ağrılarını dindirir: Boğaz ağrılarını dindirmek için posaları süzüp soğuyan demi gargara olarak kullanın.